Names of common fruits in English, Hindi, malay and Tamil languages

Here is a collection of names of fruits in English, Hindi, Malay and Tamil with scientific botanical names. You can view the names in Hindi fonts, Tamil fonts and English transliteration.

English Name Hindi Name Tamil Name Malay Name
A
Apple सेब Seb ஆப்பிள் பழம் Epal
Apricot Khoobani அத்திப்பழம் Aprikot
B
Banana केला Kela வாழைப் பழம் Pisang
Blueberry नीलबदरी nīlabadarī அவுரி நெல்லி
C
Coconut नािरयल Nariyal, Kopra தேங்காய்
Custard Apple सिताफ़ल Shitaphal, Saripa சீதாப் பழம்
D
Dates खजूर khajoor பேரீச்சை, பேரீட்சம்பழம் Buah Ara
Durian டுரியான் பழம் Durian
F
Fig अंजीर Anjeer அத்திப்பழம்
G
Gooseberry आँवला Amla நெல்லிக் காய்
Grapes अंगूर Angoor திராட்சைப் பழம் Anggur
Guava अमरूद Amrud கொய்யாப்பழம் Jambu Batu
J
Jackfruit कटहल Katahal பலாப்பழம் Cempadak, Nangka
L
Lemon नींबू Galgal, Nimbu நார்த்தம்பழம்
Lime नींबू Bara Nimbu எலுமிச்சம்பழம்
Longan லொங்கான் Longan
Lychee Lichi லைச்சிப் பழம் Laici
M
Mango आम Aam மாம்பழம் Mangga
Mangosteen மாங்கிஸ் Manggis
Mulberry शहतूत Shahtoot மல்பெரிப் பழம்
O
Orange नारंगी Narangi ஆரஞ்சுப் பழம்
P
Papaya पपीता Papita பப்பாளிப் பழம் Betik
Pear नाशपाती nāśapātī பேரிக்காய் Buah Lye
Pineapple Ananas அன்னாசிப் பழம் Nenas
Pomogranate अनार Anar மாதுளம் பழம் Buah Delima
R
Raisins Kismis கிஸ்மிஸ்
S
Sapota चिक्कू, चीकू, Chikku சப்போட்டாப் பழம்
Starfruit करमल Karmal புளிச்சிக் காய்
Sweetlime, Sweet orange Mosambi சாத்துக்குடி
W
Watermelon तरबूज Tarbooz, kalingad தர்ப்பூசணி Melikai, Tembikai, Semangka

Glossaries